• 02.jpg
  • 04.jpg
  • 01.jpg
  • 03.jpg

Vragen

- reserveren  

- afwijkende huurperiodes boeken

- vaargebied

- extra kosten

- vaarbewijs  

- parkeermogelijkheden  

- met de auto route naar Monnickendam  

- veiligheid  

- vaarkleding en beddengoed

- waarborg  

- waarborgverzekering  

- wat is er aan boord   

- huisdieren    

- inschepen  

- bereikbaarheid  

 

  

Reserveren

Via internet: u kiest de periode via onze vakantieplanner en u krijgt per omgaande bericht van ons, of de boeking akkoord is. (in het weekend kan het iets langer duren). Wij sturen of mailen u het contract, inventarislijst en factuur, en u betaalt 50% van de huursom binnen 10 dagen aan. Het restant van de huur voldoet u vooraf per bank (dat vinden wij het gemakkelijkste) of per pin of contant bij afvaart.

 

Wij zijn 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar, en kunnen u informatie geven over vrije periodes en mogelijkheden.

 

Afwijkende periodes

U kunt elke denkbare periode boeken, neem voor dit maatwerk contact met ons op per mail of telefonisch. Van maandag tot donderdag is dagverhuur mogelijk. Voor weekends rekenen wij 65% van de weekprijs, midweek 55% van de weekprijs, weekend +1dag 75% , week en weekend of midweek en week 150%

  

Vaargebied
Het vaargebied van de PTS 26 is het binnenwater van met name Noord-Holland. Hiervoor zijn de actuele kaarten aan boord. Bij voldoende ervaring kunt u een rondje op het Markermeer varen: Marken, Volendam, Edam, Hoorn en Monnickendam. Wij doen u bij vaargebied en vaarroutes een aantal suggesties.   

 

Bijkomende kosten

Niets!
Alleen een annuleringsverzekering (aan te bevelen!) en dieselverbruik (4l/u). We bereken geen reinigingskosten; u brengt het schip weer in goede toestand terug: van binnen opgeruimd en van buiten geschrobd.  Is dit niet het geval, dan berekenen wij u € 75,00 voor binnen en € 75,00 voor buitenschoonmaak. Boekingskosten worden niet berekend, reddingsvesten zijn standaard aan boord.

  

Vaarbewijs

In Nederland heeft men een vaarbewijs nodig voor schepen sneller varend als 20 km per uur of groter als 15 meter. Dat is voor onze schepen niet nodig! Wij vragen wél vaarervaring  als schipper om op het IJsselmeer te kunnen varen. U kunt ons altijd bellen voor overleg. Om helemaal zeker te zijn, kunt u bij het begin van uw vaarvakantie of een dag  in het voorjaar een opfriscursus boeken: onze instructeur neemt dan het manoeuvreren in havens, sluis en krap vaarwater met u door. 

 

Parkeermogelijkheden
U parkeert uw auto op de jachthaven achter de slagboom  op  het met camera’s bewaakte parkeerterrein. U ontvangt bij het inchecken een magneetsleutel, waarmee u het terrein op –en  af kunt rijden.

   
Route naar Monnickendam
Openbaar vervoer: vanuit Amsterdam rijden bus 311 en 315 minstens 2 x per uur naar Monnickendam. Uitstappen bij halte Swaensborg (na een trip door de buitenwijken van Monnickendam) van hieruit loopt u in 7 minuten naar de Jachthaven. Naar de rotonde lopen, daarna links aanhouden, langs het water.

 

Voor een reisadvies zie: EBS 

 

Auto: Routebeschrijving naar Waterland Yacht Charter in Monnickendam 


Veiligheid
Aan boord zijn automatische reddingsvesten.  Elk jaar vinden er de volgende keuringen plaats: ECB keurt de toestand van het schip, alle schepen zijn voorzien van het certificaat Hiswa Veilig Huren

 

De firma Paraat keurt elk jaar de brandblussers. Elke 2 jaar wordt de gasleiding afgeperst en vervangen. 


Vaarkleding en beddengoed
U kunt bij ons een Imhoff zeilpak huren: jollenbroek, zeiljas en eventueel laarzen voor  € 10,00 per periode. Ook is er beddengoed te huur. Dit is niet standaard aan boord. Hoofdkussen met schone sloop wel! U kunt beddengoed bijhuren: dekbed met hoes en onderlaken voor € 12,00 per persoon.  Eventueel kunt u ook handdoeken bestellen.


Waarborg
De waarborg voor de PTS 26 bedraagt € 750,00. Wij maken een afdruk van uw credit card (dit is het eenvoudigste) of u pint het bedrag, en wij storten terug. 

 

Waarborgverzekering
Een waarborgverzekering kunt u bij boeken afsluiten. De resterende waarborg is € 250,00 en u betaalt

€ 16,00 per dag. 


Wat is er allemaal aan boord
Alles wat u nodig heeft om te zeilen, te navigeren, en te leven aan boord. Dit staat gedetailleerd uitgeschreven op de inventarislijst. Er is ook altijd een theedoek en dweil, wat koffie thee, suiker, zout en peper aanwezig.  Vlak bij de haven is een supermarkt, waar u uw inkopen kunt doen, en op zaterdagmorgen is er vanaf 8 uur de markt in het centrum. Brood kunt u vooraf online bestellen via Brood on Line. Beddengoed en zeilkleding  neemt u mee of huurt u extra. 


Zijn huisdieren toegestaan
Huisdieren zijn beperkt toegestaan; een extra schoonmaaktoeslag van € 45,00 wordt dan berekend. 


Hoe werkt het inschepen
Als u aan boord komt, schepen wij u in. Dit houdt in, dat wij samen een ronde door het schip maken, en uitleggen hoe alles functioneert. Het beste is dit als schipper samen met de crew aan te horen. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Daarna kunt u de spullen aan boord brengen, en de boot op uw gemak nog eens doorchecken. Zijn er onvolkomenheden, meldt die dan direct, dan kunnen die nog verholpen worden. Neem de tijd, om het schip uw ‘eigen’ te laten worden. Aan boord is een boordboek  met alles wat verteld is nog eens uitgeschreven, zodat u het allemaal nog eens na kunt kijken.


Hoe is de bereikbaarheid tijdens de vaarvakantie
Tijdens uw vakantie of vaartocht zijn wij altijd bereikbaar voor overleg of goede raad. In het boordboek vind u hiervoor alle actuele telefoonnumers. In geval van schade, graag direct melden, zodat wij maatregelen kunnen nemen.
Dan kan de daaropvolgende crew ook weer met een perfect schip onderweg.